Erdoğan’dan seçim ittifakı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim ittifakı teklifine ilişkin, “Hedef oydaki zayiatı minimize etmek, adeta yok etmektir.” dedi.

Erdoğan’dan seçim ittifakı açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu..

Seçim ittifakı teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada seçim ittifakı teklifine ilişkin, “Hedef oydaki zayiatı minimize etmek, adeta yok etmektir.” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Herhangi bir siyasi partinin lideri veya üyelerine, kendi partilerinden istifa etmeksizin bir başka partinin listesinden aday gösterilebilme imkanı sağlandı. Bu partiler seçim pusulasındaki ittifak bölümünde yer almayacaklar ama aday listesinde bulunmak suretiyle dolaylı bir şekilde bu oluşumda temsil edilecekler.

Büyük Birlik Partisi başta olmak üzere bu oluşum içinde yer almak isteyen ancak oy dağılımı itibarıyla kendi başına milletvekili çıkarma imkanı bulunmayan partiler ise ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebileceklerdir.”

Zeytin Dalı Harekatı

Erdoğan, TSK’nın Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin şunları kaydetti:

“Bu sabah itibarıyla 1873 teröristi etkisiz hale getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına aldık.

Kahraman askerlerimiz, Mehmet’imiz büyük bir fedakarlık ve cesaretle bölücü terör örgütünün Türkiye’ye karşı saldırıları için özenle hazırladığı tahkimatları teröristlerin başına geçirerek adım adım Afrin’e doğru ilerliyor.

Bölgedeki hakim tepeler şu anda büyük ölçüde askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının inşallah daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X