Erdoğan’ın ‘müşteki’ sıfatıyla ifadesine başvurulması istendi

“25 Aralık kumpas” davası kapsamında, müşteki sıfatıyla yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile MİT Müsteşarı Fidan’ın ifadelerine başvurulması istendi.

Erdoğan’ın ‘müşteki’ sıfatıyla ifadesine başvurulması istendi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Paralel Devlet Yapılanması’nın “takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu” iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 69 sanık hakkındaki dava kapsamında, ”müşteki” sıfatıyla yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadelerine başvurulması için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazdı.

Mahkeme, davanın iddianamesinin kabulünün ardından duruşmaya ilişkin taraflara tebligat göndermeye başladı. Heyet, talimat yazısında, müştekilerin ifadeleri ile davaya katılıp katılmayacaklarının sorulmasını ve düzenlenecek duruşma tutanağının mahkemelerine gönderilmesini istedi.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Nihat Ömeroğlu, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve Serhat Albayrak “müşteki”, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 27 kişi “mağdur” sıfatıyla yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X