Eriği tuzla yiyenler dikkat!

B vitamini içeren erik, kalp, böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucudur.

Eriği tuzla yiyenler dikkat!

Pazarlarda marketlerde her daim karşımıza çıkan sulu eriklerin tadı kadar sağlığa yararları da önemlidir. İşte eriğin faydaları…

Kansızlığı giderir. İştah açar ve ihtiva ettiği lifler nedeniyle hazmı kolaylaştırır. Ancak eriğin fazlası da ishal gibi sorunlara yol açabiliyor.

Erik ateş düşürücü özelliğiyle de biliniyor.

Bünyesinde bol miktarda su bulunduran erik, regl düzenleyici ve idrar söktürücüdür.

Tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi geliyor.

Ayrıca erik, potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengin bir meyvedir.

Eriği tuzla yiyenler dikkat!

Eriği tuzla yemek oldukça sık rastlanan bir durumdur. Tadı çok daha güzel olsa da farkında olmadan aşırı miktarda alınan tuzlar hem suyun vücutta tutulmasına neden oluyor hem de tansiyon gibi şikayetleri olan kişilerde riski artırıyor.

HABERİ PAYLAŞ
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X