Erkan Aydın’dan terör soruları

Erkan Aydın, Bursa’da gerçekleştirilen canlı bomba saldırısını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Erkan Aydın’dan terör soruları

Verdiği önergede teröristin Şanlıurfa ilinden otobüsle geldiğinin kesinlik kazandığını ve bomba düzeneğinin de karayoluyla Bursa’ya getirildiğinin netleştiğini belirten Aydın, saldırının hem Bursa’da hem de yurt genelinde derin kaygılar yarattığını ifade etti.

SADECE KİMLİK KONTROLÜ YETERLİ Mİ

Aydın, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: “Şanlıurfa-Bursa arasında bir-çok noktada güvenlik kontrolü yapılmaktadır. Terörist ve ona yardım yataklık eden teröristler bu noktaları nasıl aşarak Bursa’ya gelmişlerdir. Güvenlik noktalarında sadece kimlik kontrolü yeterli midir? Güvenlik kontrolünü yapan polis veya jandarma modern teçhizata sahip midir? 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu konuda talebi var mıdır? Patlama sırasında Ulucami yakınlarındaki bir çok dükkanda maddi zarar meydana gelmiştir. Esnafın zararının tanzimi konusunda bir planlamanız var mıdır? Daha önce Ankara ve İstanbul’da meydana gelen patlamalar sırasında zarar gören vatandaşlarımızın maddi kayıplarının giderilmesi konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X