Erkek Lisesi’nde duygusal gün

Bursa Erkek Lisesi’nin mezunlarının biraraya geldiği 133. Pilav Günü’nde; okulda 47 yıl önce öğretmenlik yapan Melahat Erdem, eski öğrencilerini karşısında görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Erkek Lisesi’nde duygusal gün

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Bursa’nın en eski okullarından biri olan 133 yıllık Erkek Lisesi’nin pilav gününde okulun mezuları bir araya geldi. Okul bahçesinde yapılan etkinlik öncesi mezunlar, bir birleriyle bol bol sohbet ederek eski günleri yad etti. Okulun 20 yıl önceki mezunarı da o dönemde okudukları sınıflarındaki sıralarına oturarak anılarını tazeledi. 

Duygu dolu anların yaşandığı pilav gününe; Milli Savunma Eski Bakanı Turhan Tayan,  Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, AK Parti’nin Kurucu Genel Sekreteri ve Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ile okulun eski mezunları yer aldı. Törende konuşan Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cevdet Ulu, Erkek Liseli olmaktan gurur duyduklarını belirterek, organizasyona katılanlara teşekkür etti.

ÖĞRETMENLERİNİN ELİNİ ÖPTÜLER

Öte yandan lisede; 1962-1969 yılları arasında öğretmenlik yapan Melahat Erdem, anılarını anlatmak için kürsüye çıktığı sırada eski öğrencileri de  oradaydı. İsimlerini hatırladığı öğrencileri, eski öğretmenlerinin elini öperek sevgi gösterisinde bulundu. Bu sevgi karşısında duygulanan Melahat Erdem’in gözleri doldu. 50 ve 60 yıllık mezunlara onur belgelerinin takdim edildiği 133. Pilav Günü, dağıtılan pilav, kuru ve helvayla son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X