Erkek Lisesi’nde Pilav Günü gururu

Bursa’nın ‘Mekteb-i Sultani’si olarak bilinen Erkek Lisesi’nin Geleneksel Pilav Günü’nde, okulun eski ve yeni mezunları bir araya gelerek anılarını yad etti.

Erkek Lisesi’nde Pilav Günü gururu

Sultan Abdülhamid tarafından ‘Bursa Mektebi Sultanisi’ adıyla yaptırılan kentin en köklü okullarından biri olan ve bu yıl 141’inci mezunlarını verecek olan Erkek Lisesi’nin Geleneksel Pilav Günü, okulun bahçesinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Eski ve yeni mezunları bir araya getiren Erkek Lisesi’nin Geleneksel Pilav Günü’ne; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Başbakan eski yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, eski bakanlardan Turhan Tayan, Bursa eski milletvekillerinden Yahya Şimşek, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker, iş, spor ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı pilav gününde okulun eski ve yeni mezunları bir araya gelerek anılarını yad etti. Okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte ayrıca 40, 50, 60 ve 70 yıllık mezunlara anı belgeleri verildi. Etkinlikte konuşan Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkan Vekili Recep Akyıldız, Erkek Lisesi’nin, Bursa’yı bir kültür merkezi yapan bir okul olduğunu belirterek, katılan tüm eski mezunlara teşekkür etti.

“EĞİTİM CAMİASININ ULU ÇINARI”…

Okul Müdürü Şahin Boztepe de, Erkek Lisesi’nin, ülkenin geleceği olan gençleri, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmayı amaçlayan, yenileşmeyi öz benliğini koruyarak yaşayan, akademik ve sosyal yönden uluslararası başarıyı hedefleyen bireyler olarak yetiştirdiğini belirterek, eğitim camiasında ulu bir çınar olan Erkek Lisesi’nin, daha canlı daha berrak hatıralarla geleceğe yol aldığını söyledi.

Bursa Erkek Lisesi Müdürü Şahin Boztepe

“GELECEĞE HAZIRLANAN GENÇLERİN YUVASI”…

Erkek Lisesi’nin, ülke yönetiminde ve yerel yönetimlerde söz sahibi olan siyasetçi ve bürokratlarla, spor, sanat ve bilimde iz bırakmış duayenlerin beşiği olduğunun altını çizen Boztepe, “Öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile ortak akılla alınan kararlarla, akademik ve psikolojik desteklerini alarak bir okul değil bir yuva olmanın bilinciyle, araştırmacı, öz güveni yüksek eleştirel düşünen, bilimin ışığından sapmayan milli ve manevi değerlere bağlı gücünü şanlı mazisinden alarak geleceğe hazırlanan gençlerin yuvasıdır Erkek Lisesi” dedi.

Mezunlar Derneği Başkan Vekili Recep Akyıldız

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X