Erkek öğretmene küpe serbest

Manisa’da sınıf öğretmeni Cuma Toygar, derslere küpeli girdiği için “kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı” hareket ettiği iddiasıyla uygulanan “maaş kesintisi cezası”nı yargıya taşıdı. Mahkeme cezayı iptal ederken, Danıştay da kararı onadı.

Erkek öğretmene küpe serbest

Manisa Necatibey İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Cuma Toygar’a derslere küpe takarak girdiği için 2010 Eylül’de 3 kez uyarıda bulunulmasının ardından “30’da 1 oranında maaş kesme” cezası verilerek, bir köy okuluna tayin edildi.

Bu gelişmelerin ardından avukatı aracılığıyla Manisa İdare Mahkemesi’ne başvuran Toygar, aylık kesme cezasının yürütmesinin durdurdu ve tayini iptal ettirdi. 

Mahkeme, kılık kıyafet kurallarının erkek ve kadın memurlar açısından ziynet eşyası, takı gibi giyim kuşam öğeleri yönünden herhangi bir yasaklama getirmediği, davacının küpe veya yüzük takarak mesaiye gelmesinde engel bir durumun bulunmadığını belirtti. 

Karara itiraz eden Manisa Valiliği’nin temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Danıştay 12. Dairesi de mahkemenin kararını onadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X