‘Erken seçim yok’

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Herhangi bir şekilde erken seçim düşünmüyoruz” dedi.

‘Erken seçim yok’

Katıldığı televizyon programında gündemi değerlendiren AK Partili Ünal, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın (yenilenme) açıklamasıyla birlikte ortaya atılan “erken seçim” iddialarına değindi. 

“Herhangi bir şekilde erken seçim düşünmüyoruz” diyen Ünal, “Seçimleri vaktinde yapacağız. Kongrelerimize odaklanmış durumdayız” ifadesini kullandı.

YENİ BİR DEVLET DEĞİL; YENİDEN YAPILANMA

Partinin eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz, lideri de Erdoğan” sözlerini de yorumlayan Ünal, şunları kaydetti: “Kendisi şu an parti üyesi mi bilmiyorum ama Ayhan Oğan(fikri bir söylem ortaya koydum) diyor. Oğan, (Vesayet düzeni ortadan kalkıyor, cumhuriyetin temel ilke ve kazanımları 1960 darbesiyle ortadan kaldırıldı ve vesayet düzeni inşa edildi. Bugün bu devlet yapısı değiştiriliyor) diyor. Düşüncesinin ifadesi dolayısıyla partinin bir yaptırım uygulaması için, savunma alınması gerekir. (Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasından yanayım) derse yaptırım uygularsınız. (Kimse yıkamaz) diyor ve devletin yeniden yapılandırıldığını, vesayet düzeninin tavsiye edildiğini, cumhuriyetin temel değer ve kazanımları etrafında devletin yeniden inşa edildiğini söylüyor…”

“UZATILMASI ANLAMSIZ…”

Hükümetlerin AK Parti ya da başka iktidar dönemlerinde devleti yeniden yapılandırma görevi bulunduğunu, çünkü devletin böyle bir aygıt olduğunu belirten Ünal, “Cumhurbaşkanı, başbakan ve sözcüler açıklamaya tepki gösterdiler. Ana muhalefet, bu açıklama üzerinden yaşam kaygısı tartışmalarıyla birlikte siyasal bir tartışma alanı yaratmak istedi. Bunun daha fazla uzatılmasının bir anlamı olmadığını düşünüyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X