“Erken teşhis hayat kurtarıyor”

Kelebeğin Dünyası projesi Yeşim Tekstil çalışanlarını 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda Genel Cerrahi ve Onkolojik Cerrahi Uzmanı Dr. Erol Aksaz ile bir araya getirdi.

“Erken teşhis hayat kurtarıyor”

Yeşim Tekstil’in Kelebeğin Dünyası projesindeki paydaşı Uludağ Soroptimist Kulübü’nün Uludağ Rotary Kulübü ve Nilüfer Belediyesi ile birlikte yürüttüğü “Bir kez dokun” projesi kapsamında Genel Cerrahi ve Onkolojik Cerrahi Uzmanı Dr. Erol Aksaz meme kanserini önlemede en önemli noktalardan biri olan kendi kendine muayeneyi gezici bir stand üstünde yer alan model üzerinden anlatmak üzere Yeşim Tekstil’e konuk oldu. Aksaz, Kanser Haftası’nda gerçekleştirilen etkinlikte elle muayene yöntemleri ve erken teşhisin önemi hakkındaki bilgi ve tecrübelerini Yeşimli çalışanlarla paylaştı.

Memede elle hissedilen kitle ve meme ucundan kendiliğinden gelen kanlı bir akıntı olması halinde mutlaka bir doktora danışılması gerektiğini vurgulayan Aksaz, diğer bir açıdan ise memedeki her kitlenin kanser riski taşımayabileceğini de dile getirdi.

 

Meme kanserinden korunmanın en kolay yolunun her yıl meme kontrolü yaptırmak olduğunu ve erken teşhisle meme kanserinin tedavi edilme oranının yüzde 90 ile yüzde 96 arasında olduğunu dile getiren Aksaz, meme kanserini önlemede en önemli noktalardan biri olan kendi kendine muayene hakkında detaylı bilgileri gezici bir stand üstünde yer alan model üzerinden göstererek katılımcılarla paylaştı. Katılımcılar ayrıca model üzerinden elle muayene yöntemini deneme fırsatı da buldular. Söyleşi sonunda Yeşimlilerin sorularını da cevaplayan Aksaz’a Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar tarafından bir teşekkür plakedi de takdim edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X