Ermaksan’dan örnek girişim

Tamamen ‘milli üretim’ anlayışıyla hareket eden ve ‘milli’ yaklaşımların her alanda benimsenmesi çalışmalarında bizzat sorumluluk üstlenen Ermaksan, mesleki eğitim ve sanayi işbirliği seferberliği kapsamında tüm Türkiye’ye örnek olacak dev bir adım attı.

Ermaksan’dan örnek girişim

Ermaksan; tamamen milli kaynaklarla geliştirdiği, yaklaşık 2 Milyon TL tutarındaki 4 adet ileri teknolojili metal işleme makinesini, ‘kardeş okul’ olarak benimsediği Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hediye etti. Okulun çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını ise Karacabey Belediyesi üstlendi. 

Ermaksan – Karacabey Belediyesi ve Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, Metal Teknolojisi Alanı atölyelerindeki öğrencilerin teknoloji odaklı gelişip, iş gücüne daha yetkin bireyler olarak kazandırılması hedefleniyor. Bu çerçevede bu alanda eğitim alan öğrenciler Ermaksan tarafından da eğitilecek ve iş garantili olarak mezun olacak. 

Törende konuşan Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, böylesine anlamlı bir projenin içerisinde yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da hayal dahi edilemeyecek makineleri okula kazandırdıkları için Özkayan ailesine teşekkür etti.

Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise “Taşın altına elini koyup, böylesine anlamlı bir hayra imza atan Erol Bey ve Ahmet Bey’e çok teşekkür ediyorum. Böyle hayırseverler olduğu müddetçe, tüm eksikler sırasıyla kapatılacaktır” açıklamalarında bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X