Ermenek`te çalışmalar tamamlandı

Facianın yaşandığı madende kalan 5 işçinin de cansız bedenine ulaşıldı, 38 gündür devam eden arama kurtarma çalışmaları son verildi.

Ermenek`te çalışmalar tamamlandı
Karaman’ın Ermenek ilçesindeki facia madeninde son 5 işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. 38 gündür arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği madende işçilerin cesetleri 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde çıkarıldı. Çalışmalara katılan yetkililer acılarını, kederlerini ‘dünyanın en zor madeni’ sözleriyle paylaştı. İşçilerin cansız bedenleri kömür taşımakta kullanılan vagonlarla yer üstüne çıkarıldı. Dışarıda günlerdir küçücük de olsa bir umutla bekleyen yakınları da gözyaşlarına boğuldu.
 
İşçilerin kimlikleri DNA testinden sonra belli olacak. Böylece, 28 Ekim’de Ermenek’teki kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçinin tamamına, 38 gün süren çalışmalar sonunda ulaşılmış oldu. AFAD da yazılı açıklama yaparak, ocakta mahsur kalan işçi kalmadığından çalışmalarında sonlandırılacağını duyurdu. Açıklamada, ‘463 arama kurtarma personeli ve toplam 602 kişilik ekiple devam eden çalışmalar, madende mahsur kalan son 5 kişinin bulunması ile sonuçlanmıştır’ ifadelerine yer verildi.
 
Günlerdir küçücük de olsa bir umutla bekleyen madencilerin yakınları, işçilerin cesetlerinin çıkarılmasıyla gözyaşlarına boğuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X