Ermenistan, Türkiye ile protokolleri iptal etti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 2009’da Türkiye ile imzalanan normalleşme protokollerini iptal ettiğini açıkladı. 

Ermenistan, Türkiye ile protokolleri iptal etti

Sarkisyan geçtiğimiz yıl eylül ayında BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye ile yapılan iki protokolü iptal edeceklerini söylemişti. Sarkisyan Türkiye ile Ermenistan arasında 2009 yılında imzalanan ancak iki ülke parlamentosu onayından geçmeyen normalleşme protokollerini 2018 bahar aylarında tamamen iptal edecekleri açıklamıştı. 

İki ülke arasında normalleşme olmadığını savunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, ‘Türkiye en geç önümüzdeki 2018 yılı bahar aylarında bu protokolleri tamamen lağveceğimizi bilmeli’ ifadesini kullanmıştı. 

İsviçre arabuluculuğunda imzalanan protokoller Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkinin kurulmasını, sınırların açılmasını ve 1915 olaylarının araştırılması için bağımsız komisyon kurulmasını öngörüyordu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X