Ermenistan yine saldırdı

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında sıcak saatler yaşanıyor. Ermenistan Ordusu, Azerbaycan’daki yerleşim birimlerine top ve füzeyle saldırırken, Cumhurbaşkanı Sarkisyan ‘her an savaş çıkabilir’dedi.

Ermenistan yine saldırdı

Yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen Ermenistan’ın tahrikleri sürüyor. 

Ermenistan silahlı kuvvetleri, Azerbaycan’a ait Terter kenti ve Kapanlı köyüne top ve füze atışlarıyla saldırdı. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Ermenistan ordusu 82 ve 120 milimetrelik havan topları, 122 milimetrelik D-30 obüs topları ve BM-21 reaktif füze sistemleri kullandı. Açıklamada, Azerbaycan Ordusu’nun Ermenistan’daki askeri hedeflere darbe indirdiği belirtildi.

Cephe hattında bundan sonra meydana gelecek herhangi bir olayda sorumluluğun Ermenistan askeri-siyasi yönetiminde olacağı vurgulandı.

HER AN SAVAŞ ÇIKABİLİR 

Bu arada Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bir medya kuruluşuna önceki gün röportaj veren Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ‘her an’ savaş çıkabileceğini ve hatta çatışmaların ‘daha büyük ölçekte’ olabileceğini söyledi. Sarkisyan, ‘Güvenlik teminatı olmadan Ermenistan için tartışmalı topraklarla ilgili Azerbaycan’la görüşmelere girmenin hiçbir anlamı’ olmadığını ifade etti. Sarkisyan, ‘Çünkü durum şimdi tamamen değişti. Bir tarafta biz görüşmeler yaparken, diğer tarafta askeri yetkililer savaş halinde’ dedi.

ERİVAN’DA PATLAMA

Öte yandan Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bir otobüste meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Olayın kent merkezi yakınlarındaki bir konut bölgesinde gerçekleştiği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X