Ertuğrul Ersoy Lucescu’nun radarına girdi

Tecrübeli çalıştırıcı, Bursaspor’un genç defans oyuncusunun A Milli Takım’da oynayacak potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Ertuğrul Ersoy Lucescu’nun radarına girdi

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Bursaspor’un genç savunma oyuncusu Ertuğrul Ersoy’a ay yıldızlı forma için yeşil ışık yaktı. Avrupa Şampiyonası’na hazırlanmak için 1,5 yılları bulunduğunu belirten Lucescu şunları söyledi: “Yeni bir ekip kuracağız ve bu kolay bir iş değil. Bu süreçte daha fazla hazırlık maçı yapacağız. Ümit Milli Takım’dan A Milli Takım’a almak istediğim bazı oyuncular bulunuyor. Ancak onların da Malta ve Belçika ile maçları var. Bu maçları kazanırlarsa finallere gitme ihtimalleri mevcut.”

2 ÖNEMLİ MAÇLARI VAR

“Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan ile konuştum. Şimdilik onlardan oyuncu almayacağım. Bursaspor’da oynayan Ertuğrul Ersoy var. Potansiyeli olan bir oyuncu. LASK’tan Doğan Erdoğan ve Trabzonspor, Altınordu hatta Sporting Lizbon’da oynayan futbolcular var. Tüm bu gençler bir gün A Milli Takım’ın parçaları olabilir. Ayrıca geçmişte Ümit Milli olmuş ancak A Milli’ye gelmemiş isimleri de araştırıyorum çünkü Türkiye Ligi’nde şu an genç oyuncu yok.”

BİR TEK ERTUĞRUL OYNUYOR

Lucescu ayrıca, “Şu anda Ertuğrul Ersoy’un dışında Ümit Milli Takım’da kulüplerinde oynayan başka oyuncu yok. Romanya’da benzer bir durumdaydı ve 1. Lig takımlarının hepsine en az bir Ümit Milli (U21) futbolcuyu sahaya sürme zorunluluğu getirildi” diyerek teknik direktörlere genç oyuncuları oynatma konusunda çağrıda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X