ERÜ’de Öğrenciler Kore Kültürüne Özgü Etkinlik Düzenledi

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanlığı tarafından 9. Kore Edebiyatı Etkinliği ve Kore Edebiyatı Eser Yorum Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.

ERÜ’de Öğrenciler Kore Kültürüne Özgü Etkinlik Düzenledi

Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler Kore’ye özgü şiirler okuyarak, danslar etti. Etkinlikte konuşan Kore Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Hatice Köroğlu Türkgözü, “Biz 2003’ten beri bu tarz aktiviteleri, kültür gününü tanıtma adına yapıyoruz ancak bugün düzenlediğimiz 2007 yılından beri devam ediyor. Bu etkinliğimizde modern Kore edebiyatı üzerine yapılan bir etkinliktir. Bu etkinlikte Türkçeye çevrilmiş eserleri hem üniversite bünyesindeki tüm bölüm öğrencilerine açık tutuyoruz hem de Kayseri halkına açık tutuyoruz. Geniş kapsamlı bir etkinliktir. Türkçeye çevrilmiş eserlerin yorumlarını alıyoruz ve bunları değerlendirmeye tabi tutuyoruz” diye konuştu. Türkgözü ayrıca, “Bir dili öğrenirken kültürünü de öğrenmek daha verimli ve anlamlı oluyor. Dolayısıyla bu tarz etkinlikler vasıtasıyla hem bölüm öğrencilerine hem de dışarıdaki öğrencilere ya da bu konuya ilgisi olanlara Kore kültürünü de tanıtmayı hedeflediğimiz için Kore’nin dansları, şiirleri, şarkıları mayıs ayında yapacağımız daha kapsamlı etkinliğimizde Türkiye’deki bazı firma temsilcilerini davet ediyoruz, fikirlerini alıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X