Erzak jesti

Şiddet mağduru kadınların da aralarında bulunduğu muhtaç kişiler için yardım paketi hazırlandı.

Erzak jesti

HALİL ÖZÇOBAN

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, suçtan zarar gören mağdur kadınlar ile herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan, cezasını çektikten sonra da salıverilen zor durumdaki hükümlüleri yalnız bırakmıyor. 

Maddi imkanı olmayanlara yardım yapan Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, bu jest ile Türkiye’de bir ilke de imza attı. Geçtiğimiz ramazan ayında 200 hükümlüye erzak dağıtan kurum, muharrem ayı dolayısıyla aynı yardımı sürdürüyor. 

DESTEK BELEDİYE’DEN

Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nün bu uygulamasını destekleyenler arasında bulunuyor. Avukat Canbaz,  “Türkiye’de çok sayıda kadın şiddet görüyor. Mağdur kadınlara, bizler zaten elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün de yasalar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yardım paketleri hazırlatması memnuniyet verici bir davranış’ dedi.

Kadınlara dağıtmak üzere hazırlattığı erzak veya yardım paketleri onlara ulaşması için komisyon olarak ellerimizden geleni yapacağız” dedi. 

YARDIMLAR SÜRECEK

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak da, suçtan zarar gören mağdur kadın ve hükümlülere bu gibi yardımların süreceğini belirterek, ‘Sırada kıyafet ve maddi yardım var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, suç mağdurları ve salıverilen hükümlülere psikolojik destek için de projelerimiz var’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X