Erzak paketinin yerini ‘çek’ aldı

Geçmiş ramazanlarda yardımseverler erzak paketleri hazırlatırken, son yıllarda bunun yerini alışveriş çekleri almaya başladı. Bu sayede ihtiyaç sahibi marketten istediği ürünü alabiliyor.

Erzak paketinin yerini ‘çek’ aldı

ASLIHAN AYDIN

 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, bu yıl ramazana özel hazırlanan koli kumanyalarda yüzde 30 azalma yaşandığını belirterek, ”Hazır çek ve müşteriye sunduğumuz kartlara yönelme var” dedi.

Altunbilek, önceki Üçge’nin Bursa Organize Sanayi Belgesi’ndeki fabrikasında incelemelerde bulundu. Ziyaretin ardından sektördeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Altunbilek, 2015 yılının şimdiye kadar bekledikleri gibi olmadığını belirtti. 

 

Altunbilek, “Diğer yıllara göre bir kaç puan gerideyiz. İlk 6 ay yüzde 8-10 civarında büyüdük. İkinci 6 ay için büyük bir karamsarlık var. Yeni hükümetin oluşumu bekleniyor. Süreçten olumsuz etkilendik. Güçlü bir hükümet ortaya çıkarsa ve erken seçim olmazsa ilk 6 ay gibi bir büyüme görülür” diye konuştu.

TATMİN OLMADIK

Perakende yasasının sektörü çok fazla tatmin etmediğini dile getiren Altunbilek, yeni kurulacak hükümetin kapısını aşındırıp düzenleme talep edeceklerini kaydetti. 

 

Sektörde Ramazan ayı ile birlikte bir hareketlilik yaşandığını, ancak çok fazla büyüme olmadığını vurgulayan Altunbilek, ”Önceki yıllarda Ramazan aylarında yüzde 12-16 arası büyüme gerçekleşiyordu. Bu sene ramazana özel hazırlanan koli kumanyalarda yüzde 30 azalma var. Hazır çek ve müşteriye sunduğumuz kartlara yönelme var” dedi. Gıda zamlarına da değinen Altunbilek, Ramazanda fiyatların aşırı artmadığını öne sürerek, bu ay kırmızı ete yüzde 5 zam geldiğini, meyve, sebze ve bakliyat fiyatlarının sezondan dolayı uygun olduğunu kaydetti.

BURSA BİR ADIM ÖNDE

TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, Bursa’nın yatırım için uygun olduğunu belirterek, ”Şehirde ulusal ve uluslararası marketlere göre yerel markalar güçlü. Bursa’nın diğer şehirlere göre lokasyonu daha iyi. Bursa marketçilikte bir adım daha önde” dedi.

İFTİHAR ETTİM

Üçge fabrika gezisi sonrasında izlenimlerini aktaran Altunbilek, “Makinalarla iftihar ettim. İlk marketimi 1994 yılında açtığımda Üçge’nin rafları ile donatmıştım. Burada ekip ruhu var. Şirket, kazandıklarını hep işine yatırmış” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X