Esad, Al Bahsa’yı geri aldı

Suriye ordusu, Rus hava desteği ile El Nusra tarafından ele geçirilen Hama bölgesindeki Al Bahsa kentini yeniden kontrol altına aldığını açıkladı.

Esad, Al Bahsa’yı geri aldı

Rus savaş uçaklarının üslendiği Lazkiye kentinin yaklaşık 100 kilometre güneydoğusunda bulunan Al Bahsa, ağustos ayı başlarında, El Kaide terör örgütünün Suriye’deki kolu El Nusra tarafından ele geçirilmişti. 

Suriye ordusu yetkililerinden General Samir Süleyman, ‘Rus savaş uçaklarından korkan militanlar Al Bahsa’dan çekildi’ diye konuştu. Samir Süleyman, teröristlerin şu anda kente 10 kilometre mesafede mevzilendiğini, ordunun bu mevzileri toplarla vurduğunu anlattı. Suriyeli General, ordunun Rus savaş uçaklarının yardımını sürdürmesini umduğunu da sözlerine ekledi. 

MOSKOVA :300 MİLİTAN ÖLDÜ

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı İgor Makuşev, Rus jetlerinin Suriye’nin Rakka, Humus, Lazkiye, Hama, İblid ve Halep kentlerinde son 24 saat içinde 60 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı. Açıklamada, Humus’ta düzenlenen hava operasyonlarında 200, Halep’teki operasyonlarda ise 100 militanın öldürüldüğü belirtildi. 

Moskova’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Makuşev, IŞİD militanlarının operasyonlar sonucunda Suriye’de ‘hissedilir’ kayıplar verdiğini ve taktik değiştirdiğini belirtti. 

Makuşev, son saldırılarda Humus’ta Liva el Hak’a ait bir komuta merkezinin imha edildiği ve IŞİD’in iki saha komutanı ile 200 militanın öldürüldüğünü söyledi. Rus jetlerinin Halep’te düzenlediği bombardımanlarda 100 militanın ve bir dizi mühimmat deposunun imha edildiği bilgisini paylaşan Makuşev, Lazkiye kırsalında da teröristlerin eğitildiği bir kampın imha edildiğini söyledi. 

ABD – RUSYA GÖRÜŞECEK

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye’deki hava operasyonlarında güvenliğin sağlanması için Rusya’ya yaptıkları işbirliği teklifine yanıt aldıklarını açıkladı. 

Aldıkları resmi yanıtı değerlendirmeye başladıklarını ifade eden Cook, bu haftasonunda Rus yetkililerle yeni bir görüşme yapılabileceğini kaydetti. 

Rusya ve ABD’li yetkililer, 1 Ekim’de Washington’un talebi üzerine videokonferans düzenlemişti. 

Taraflar, Suriye’deki hava operasyonları sırasında Rus ve ABD uçakları arasında olumsuz bir durum yaşanmaması için koordinasyon toplantısı gerçekleştirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X