Esad ateşkesi kabul etti

Suriye rejiminin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Rusya arasında sağlanan ateşkes anlaşmasını kabul ettiği bildirildi.

Esad ateşkesi kabul etti

Suriye resmi haber ajansı SANA’da Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırılarak verilen habere göre Suriye rejimi, terör örgütü IŞİD, Nusra Cephesi ve IŞİD ile El-Kaide’ye bağlı diğer terör gruplarına karşı askeri faaliyetlerinin devam ettirilmesiyle birlikte ABD ile Rusya arasında sağlanan ateşkes anlaşmasını kabul etti. 

Rejimin, çatışmaların söz konusu anlaşmada belirtilen tarihte sona erdirilmesini sağlamak ve anlaşmanın kapsadığı bölge ile grupları belirlemek amacıyla Rusya ile iş birliğini sürdüreceği ifade edilerek, rejimin, grupların sivillere veya güvenlik güçlerine karşı ateşkesi delmesi durumunda karşılık verme hakkını saklı tuttuğu kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun eş başkanları ABD ve Rusya adına dün yapılan ortak açıklamada, “çatışmaların durmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00’dan itibaren başlaması” önerilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X