Esad güçlerinden sivillere varil bombalı saldırı

Esad güçlerine ait bir savaş helikopterinin İdlib’in Eriha ilçesinde yerleşim yerine varil bombası atması sonucu 5 sivil yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı.

Esad güçlerinden sivillere varil bombalı saldırı

Esad güçlerine ait helikopterin İdlib’in Eriha ilçesinde yerleşim yerine varil bombasıyla saldırmasında 5 sivil ölüğü 12 kişinin de yaralandığı bildirildi.

 

Eriha’daki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, savaş helikopteri, İdlib’in güneyindeki muhaliflerin kontrolünde yer alan Eriha ilçesinde yerleşim yerine “varil bombasıyla” saldırdı.

 

Saldırıda 5 sivilin öldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını kaydeden yetkililer, rejimin saldırıyı gece gerçekleştirdiğini ifade ederek saldırıda çok sayıda yerleşim yerinde büyük maddi hasarın meydana geldiğini aktardı.

 

Varil bombası nedir?

 

Bir varilin içine TNT türü patlayıcılar doldurularak helikopterlerden bırakılan ‘varil bombaları’, Esed güçleri tarafından sürmekte olan iç savaşta kullanılıyor. Üretimi füze ve roketlere nazaran çok daha kolay olan varil bombalarının Suriye’deki kullanımı 2012 yılında ortaya çıktı.

 

Esed yönetimi tarafından yalanlanan iddialar daha sonra kanıtlarla pekiştirildi. Varil bombalarının içinde, amonyum nitrat, fuel oil ve şarapnel de kullanılabiliyor. Bombalar sivil yerleşim birimlerine rast gele fırlatılıyor ve düştükleri yerde deprem etkisi oluşturuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X