‘Esad ile asla Suriye’nin kurtuluşu söz konusu olamaz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esad ile asla Suriye’nin kurtuluşu söz konusu olamaz. Esad’in zerre kadar Suriye sevgisi varsa bu işi bırakıp gitmek durumundadır” dedi.

‘Esad ile asla Suriye’nin kurtuluşu söz konusu olamaz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin yaklaşımında değişiklik olmadığını belirterek, “Esad ile asla Suriye’nin kurtuluşu söz konusu olamaz. Esad’in zerre kadar Suriye sevgisi varsa bu işi bırakıp gitmek durumundadır” dedi.

 

Mina’da meydana gelen izdihamın ardından Suudi Arabistan yönetiminin bazı kararlar alacağına inandığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

 

“Kalkıp da illa Suudi Arabistan’a burada bir fatura, suçlusu buymuş gibi böyle bir yaklaşımı doğrusu ben doğru bulmuyorum. Tam aksine Suudi Arabistan, şu ana kadar katıldığım hac farizasında, umrede orada yapılan organizasyon çalışmalarını, hassasiyeti de yakından bilen bir insanım. Dolayısıyla burada kalkıp da ‘Bu organizasyon yanlıştı, şöyleydi, böyleydi’ deme yerinde değilim. Ben inanıyorum ki Suudi Arabistan yönetimi inşaat olayından sonra nasıl çok daha farklı, kararlı bir çalışma için kararlar aldıysa bununla ilgili de yine bazı kararları alacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X