Esad Irak sınırında

ABD’nin 3 kez bombalamasına rağmen güneyden ilerleyen Suriye Ordusu, kritik önemdeki Irak sınırına dayandı.

Esad Irak sınırında

Türkiye, Rusya ve İran’ın oluşturduğu çatışmasızlık bölgeleri ile Suriye’de savaş durma noktasına geldi. Yönünü anlaşma dışında kalan terör örgütlerine çeviren Suriye ordusu, ülkenin güneyindeki ABD destekli gruplara karşı harekatını artırdı. Böylece Suriye ordusu, Tanf hattında 2014’ten bu yana ilk kez sınıra erişerek Şam-Bağdat bağlantısını yeniden sağlamış oldu. 

Suriye ordusunun bölgeye ilerleyişini 3 kez düzenlediği bombardımanla durmaya çalışan ABD’ye rağmen, ordu birlikleri önceki gün Irak sınır hattına ulaştı. ABD, İngiltere ve Ürdün destekli kuvvetlerinin bulunduğu Tanf, Irak ve Suriye arasındaki kritik sınır kapısını da içinde bulunduruyor. Sınır kapısına 20 km uzaklıkta koridor açan ordu birlikleri zafer fotoğrafları paylaştı. Suriye Devlet ajansına konuşan üst düzeyli bir komutan, “Ordunun ilk birlikleri ve müttefikleri, Tanf’ın güneydoğusunda Suriye-Irak sınırına ulaştı. Bu, herkese bir mesajdır” dedi. Söz konusu bölge, Şam açısından Irak’a ve dolayısıyla İran’a açılan stratejik bir tedarik rotası olma özelliği taşıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X