‘Esad ölüm saçan bir despot’

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Suriye Devlet Başkanı Esad’ı “ölüm saçan bir despot” olarak tanımladı.

‘Esad ölüm saçan bir despot’

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “ölüm saçan bir despot” ifadesini kullandı.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için Filipinler’in başkenti Manila’da bulunan Turnbull, Suriye Devlet Başkanı Esad hakkında sert açıklamalarda bulundu. Turnbull, gazetecilere verdiği demeçte, Esad için “Binlerce vatandaşının öldürülmesinden sorumlu. Birçok kişi onu kasap olarak tanımlıyor. Bence ölüm saçan bir despot, bundan hiç şüphe yok” dedi.

Turnbull, Esad ve zalim rejimine karşı çok derin düşmanlıkları olmasına rağmen Suriye sorununa pragmatik bir çözüm bulunması gerektiğini de vurguladı. Avustralya Başbakanı, “Suriye’de siyasi çözümün anahtarı, mağdur olan ülkenin Sünni çoğunluğunun yeni hükümete dahil edilmesidir. Bunu başarabilirlerse DAEŞ, temel tabanını kaybeder” yorumunu yaptı.

Avustralya’da muhalefet lideri Bill Shorten da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için “kasap” dedi.

İşçi Partisi ve ana muhalefet lideri Bill Shorten, Sydney’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Esad rejimin iktidarda kalmasının, Suriye’de yaşayan milyonlarca kişiye veya ülkeye geri dönmek isteyenlere, uzun vadeli istikrar umudu vermediğini söyledi. Shorten, “Kasap Esad’ı iktidarda tutarsanız hiçbir şekilde kalıcı barış olamaz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X