Esad Rakka yolunu kesti

Türkiye El Bab’ta terör örgütü PKK koridorunu keserken Suriye Ordusu da Menbiç’e doğru operasyonlarını sürdürüyor. Esad güçleri, ABD korumasındaki Menbiç’teki SDG mevzilerine ulaşarak, El Bab-Rakka yolunu tamamen kesti.

Esad Rakka yolunu kesti

Fırat Kalkanı Harekatı’nın devam ettiği Suriye’nin El Bab bölgesindeki denklem karmaşıklaşıyor.

Türk Ordusu El Bab ilçesini, Surye Ordusu da güneydeki Tadif kasabasını DEAŞ’tan temizledi.  Böylece iki ordu arasında mesafe 2 kilometrenin altına düştü. Bazı ÖSO unsurları bölgede Suriye Ordusu ile karşı karşıya gelse de Rusya’nın arabulucu olmasıyla durum kontrol altına alındı.

Kaplan Kuvvetleri öncülüğündeki Suriye ordusu, El Bab-Rakka yolunu tamamen kesti.Ordu birlikleri, Halep’in doğusunda Menbic’e doğru yönelerek, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) mevzilerine ulaştı.Böylece El Bab ile Deyr Hafir arasındaki DEAŞ militanları kuşatılırken, TSK ile ÖSO’nun da Rakka’ya ilerleme şansı ortadan kalkmış oldu.

ŞİMDİ HEDEF MENBİÇ

Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab’tan sonra gözler şimdi Menbiç’e çevrildi. Türk Ordusu Menbiç yönüne yığınak yapmaya başladı. Tadif’i DEAŞ’tan temizleyen Suriye Ordusu hızla Menbiç’e doğru ilerledi. Suriye Ordusu bu istikametteki birçok köyde kontrolü sağladı. Birlikler Menbiç’teki kanton sınırına ulaştı.

 

DEAŞ’I GÜNEYE SÜPÜRECEK

Suriye Ordusu’nun bu aşamada DEAŞ’I güney yönüne doğru süpürmesi bekleniyor. Askeri kaynaklar, Deyr Hafir kasabasının öncelikli hedef olduğu belirtiyor. Deyr Hafir’den sonra ise Ordu birliklerinin Rakka’dan önceki son durak olan Tabka askeri üssüne ilerlemesi bekleniyor.

Tarihi Palmira kentinde de DEAŞ’a yönelik operasyonlar devam ediyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre Palmira kapılarına ulaşan Suriye ordusu Hayal dağında kontrolü sağladı. Palmira’nın temizlenmesinden sonra ise Suriye ordusunun bütün dikkatini Deyr Zor ve Rakka’ya vermesi bekleniyor. Askeri kaynaklar, Tabka askeri üssü ve Palmira’nın, Rakka ve Deyr-i Zor da başarı sağlamak için kritik noktalar olduğunu belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X