‘Esad rejimi çökmesin’

IŞİD ile mücadelenin başlıca gündem maddesi haline geldiği İngiltere’den Şam yönetimine destek geldi. Dışişleri Bakanı Hammond Esad rejiminin çökmesini istemediklerini belirtti.

‘Esad rejimi çökmesin’

İngiltere Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda parlamenterlerin dış politikaya ilişkin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye’de mevcut rejiminin çökmesini değil, siyasi bir geçişin olmasını istediklerini söyledi.

Suriye’de Irak’ta yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini her zaman vurguladıklarını söyleyen Hammond, Esad rejiminin kurumlarının çökmesi durumunda, istenilen sonuçun alınamayacağını belirtti. 

Hammond, ‘İstenilen sonuç, rejiminin başında siyasi bir değişikliğin olması ve böylece devletin temel altyapısı korunarak, tüm ılımlı grupların paylaştığı siyasi bir meşruiyetin oluşmasıdır. Dolayısıyla demokratik bir siyasi geçiş sürecinin olmasını istiyoruz. Bu, rejimin çökmesinden daha fazla tercih edilen bir durum olacaktır’ dedi.

BAE’NİN ŞAM ELÇİLİĞİ

Bu arada Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Suriye büyükelçiliğini yeniden açmaya hazırlandığı ve bu amaçla özel bir heyetin önümüzdeki günlerde Şam’a gideceği bildirildi.

BAE’nin Suriye’de İslamcıların hakim olmasından endişe duyduğu ve bu amaçla böyle bir karar aldığı öne sürüldü. Suudi Arabistan’ın Bahreyn’le birlikte Körfez’deki en önemli müttefiklerinden biri olan BAE’nin, Şam elçiliğini yeniden açması durumunda, Kuveyt’ten sonra Suriye elçiliğini yeniden açan ikinci Körfez ülkesi olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X