Esad ve Hizbullah’tan ortak operasyon

Suriye’de çatışmalar şiddetleniyor. Ordu ile Hizbullah radikal İslamcı militanların kontrolündeki Zabadani kasabasını geri almak için operasyon başlattı.

Esad ve Hizbullah’tan ortak operasyon

Suriye’nin neredeyse tüm kent kırsalında çatışmalar sürüyor. Gerek Suriye ordusu ile radikal İslamcı silahlı gruplar arasında gerekse isyancı güçlerin kendi aralarındaki çatışmalar devam ediyor. 

Dün Suriye ordusu ile Hizbullah güçleri Şam’a çok yakın bir bölgede bulunan Zabadani kasabasına operasyon düzenledi.

Zabadani, kasaba olmanın ötesinde Lübnan’dan isyancılara lojistik destek sağlanması açısından stratejik bir bölge. Bir süredir bu bölgede çatışmalar devam ediyordu. Son birkaç gündürise Suriye ordusu ve Hizbullah’ın ilerleme kaydettiği yönünde bilgiler geliyor. Zebedani’nin birçok bölgesinin Nusra Cephesi ile Ahrar Şam adlı silahlı grubun kontrolü altında olduğu bildiriliyor.

HALEP’TE 

Diğer taraftan yine Halep’te 13 radikal İslamcı silahlı grubun oluşturduğu güç ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar da sürüyor. Haseke’de de  Suriye ordusu ve YPG arasında çatışmaların devam ettiği bildirildi.

CAMİDE PATLAMA

Bu arada Suriye’nin İdlib vilayetine bağlı Eriha ilçesinde bir camide meydana gelen patlamada, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi üyesi 25 kişi hayatını kaybetti. Patlamada örgütün liderlerinden birinin de öldüğü öne sürüldü. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, nedeni henüz belirlenemeyen patlamanın insanların oruç açmak için camide toplanmaya başladığı sırada meydana geldiğini açıkladı. Patlamanın intihar saldırı oslduğu öne sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X