Esad’a destek büyük hata

Moskova’nın Esad’ın başında bulunduğu Suriye Ordusu’na silah yardımı yapması Washington’ı telaşlandırdı. Amerikan Başkanı Obama, Esad’a desteğin ‘büyük bir hata’ olduğunu söyledi.

Esad’a destek büyük hata

Rusya’nın son zamanlarda Şam yönetimine askeri yardımı artırması, ardından Lazkiye’de bir hava üssü kurduğu iddiası ve Rus askerlerinin Suriye’de isyancılara karşı savaşması, ABD’yi harekete geçirdi. 

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın Suriye stratejisini ‘büyük bir hata’ olarak niteledi. Obama, Maryland eyaletinde askerlerle bir araya geldiği askeri personelin sorularını yanıtlarken, ‘Parçalanan her ülkeyi işgal etmek dışında düzeni sağlamanın tek yolu siyasi müzakereler ve çözümden geçiyor’ dedi. Suriye’de Devlet Başkanı Esad’ın, kentlerin tamamını yok ederek, havadan bombalar bırakarak ve Sünni ve Şiiler arasındaki mezhepsel ayrılıkları körükleyerek kendi halkına karşı çok yıkıcı davrandığını ifade ederek, bu nedenle ülkenin, bölgedeki ‘cihatçılar’ için çekim merkezi haline geldiğini kaydetti. 

PUTİN’İ UYARDIM

Başkan Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Esad’a destek vermemesi için 4, 5 yıl önce uyardığını, ancak Rus liderin kendisini dinlemediğini ve durumun daha da kötüleştiğini önü sürdü. Obama. ‘Rusya’ya başarısızlığa mahkum stratejilerine yatırım yapmaya devam edemeyeceklerini söylemeyi sürdüreceğiz’ dedi. 

Amerikan başkanı, Moskova’nın uyarılara karşın uzun yıllardır Suriye liderine mali destekte bulunduğuna ve silah sattığına dikkat çeken Obama, Esad’ın orada kaldığı müddetçe siyasi çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X