Esad’dan BM’ye ret

Suriye’de Beşar Esad yönetimi, Halep’in doğusunda muhaliflere özerklik sağlanmasını teklif eden BM önerisini reddetti.

Esad’dan BM’ye ret

Başkent Şam’da BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile görüşen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, bu önerinin ‘ulusal egemenliğin ihlali’ ve ‘terörizmin ödüllendirilmesi’ anlamına geldiğini belirtti.

Muallim, ‘Mistura’ya Doğu Halep’teki teröristlerin oradan çıkarılması konusunda, her ne kadar onların sayısı hakkında fikir ayrılıklarımız da olsa, mutabık olduğumuzu ilettim. Ancak 275 bin Suriye vatandaşını 5 ya da 6 bin militanının elinde rehin bırakmak saçmalık. Dünyadaki hiçbir hükümet bunu kabul etmez’ dedi.

‘200 BİN KİŞİ TÜRKİYE’YE DOĞRU…’

‘Özerk yönetim’ uygulanmasının geçici önlem olduğunu savunan Mistura, Halep konusunun özel bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. Mistura ‘Noel’e kadar, çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle doğu Halep’te geri kalanın da fiilen yıkıldığını göreceksiniz. Belki 200 bin kişi Türkiye’ye doğru hareketlenecek. İnsani bir felaket söz konusu olur’diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X