Esad’ın önünde iki seçenek var

Viyana’da gerçekleştirilen ‘Suriye’ toplandısından sonra açıklama yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın görevi bırakmak için önünde 2 seçenek bulunduğunu, bunlardan birinin siyasi diğerinin i

Esad’ın önünde iki seçenek var

Esad’ın önünde 2 seçenek bulunduğunu ifade eden Cubeyr, “Ya siyasi yollarla ya da savaş meydanında yenilerek gidecek. Bugünkü toplantıya katılanlara bunu önerdik. Gelecek günlerde İran ve Rusya’nın, Suriye krizinin barışçıl yollarla çözülmesi yönünde ciddi ya da istekli olup olmadıklarını göreceğiz” dedi.

İKİ KONUDA ANLAŞMAZLIK

Toplantıda 2 konuda anlaşmazlık oluştuğunu belirten Cubeyr, bunlardan birinin Esad’ın nasıl ve ne zaman görevi bırakacağı, diğerinin ise özellikle İran kuvvetleri başta olmak üzere yabancı güçlerin Suriye’den ne zaman ve nasıl çekileceği olduğunu kaydetti. Cubeyr, “Bu iki konu üzerinde anlaşma sağlanmadan çözüm de olmayacak. Eğer Esad’in görevi bırakma yöntemi ve zamanı ile yabancı güçlerin Suriye’den çekilme yöntemi ve zamanı ile ilgili anlaşmaya varılmaz ise Suriye konusunda ve siyasi çözüm konusunda da hiç bir anlaşma olmayacak. Toplantı esnasında konuşmamızda çok açık konuştuk” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X