Esed Suriye-Ürdün sınırında kontrolü kaybetti

Suriye’deki muhalif gruplar, Dera’daki Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirdi. Böylece Esed yönetimi Suriye-Ürdün sınırında tamamen kontrolü kaybetti.

Esed Suriye-Ürdün sınırında kontrolü kaybetti

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Dera kırsalındaki Busra eş-Şam’ı ele geçirdi.

Dera ilinde Esed yönetiminin kontrolü altında bulunan son merkez olan Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirilmesinin ardından Esed yönetiminin Suriye-Ürdün sınırındaki geçiş kontrolünü tamamen kaybettiği, Esed güçlerinin elindeki Süveyda kenti ile Nasib Sınır Kapısı arasındaki bağlantının da kesildiği bildirildi.

SMDK üyesi Ahmet Cebavi, ÖSO’nun Busra eş-Şam’daki stratejik noktaları ele geçirerek, bölgedeki İran Devrim Muhafızları, ve Hizbullah militanları ile Ulusal Savunma Güçleri (Şebbiha) militanlarının kuşatma altına aldığını söyledi. 

Cebavi, Süveyda bölgesine bağlanan yardım hattının ise ÖSO tarafından kesildiğini belirtti.

“Kentin daha önce Hizbullah militanları ve İran Devrim Muhafızları tarafından açıkça işgal edildiğini” söyleyen Cebavi, ÖSO’nun bölgeyi kurtarmak için söz konusu güçlerle geçtiğimiz cumartesi gününden beri şiddetli çatışmalara girdiğini ifade etti.

Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının kentin çevresine 5 ayrı hava saldırısı düzenlediğini belirten Cebavi, atılan varil bombaları nedeniyle Muarba köyündeki bir saha hastanesinin, Cemreyn köyünde ise bir çok binanın yıkıldığını dile getirdi.

“İran’ın açık açık gerçekleştirdiği Suriye müdahalesinin işgal derecesine ulaştığını” ifade eden Cebavi, her gün İranlıların konuşmalarını duyduklarını, bazılarını esir aldıklarını bir kısmının farklı cinsiyetlerden olduklarını gördüklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X