Eşekli kızakla hasta kurtarma operasyonu

Sobanın üzerindeki kaynar suyun dökülmesi sonucu yaralanan 12 yaşındaki kız çocuğu için akrabaları ve köylüler seferber oldu.

Eşekli kızakla hasta kurtarma operasyonu

Muş’ta kar yağışı ve çamurdan dolayı ambulansın gidemediği bölgede, yaralı kız çocuğu, eşeğin çektiği kızakla ambulansa ulaştırıldı. 

Muş merkezine bağlı Karabey köyünün Boğaz mezrasında yaşayan 12 yaşındaki Merve Kaya, elektriklerin kesilmesi üzerine sobanın üzerindeki çaydanlığı fark etmeyerek devirdi. Çaydanlıktaki suyum üzerine dökülmesiyle yaralanan Merve Kaya için annesi akrabalarına haber verdi. 

Eve gelen akrabaları, 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Sonra ambulansı beklemeden yola çıkan Kaya ailesi, Karabey köylüleriyle husumetli oldukları gerekçesiyle mezranın yakınındaki yayla yolunu kullandı. 

Yayla yoluna çamur nedeniyle ambulans gidemeyince köylüler yaralı kızı, kızağa bindirdi. Yaklaşık 5 kilometrelik yolu 2,5 saatte kızakla gelen köylüler, kızı yolda bekleyen ambulansa teslim etti.

AMBULANS KÖYLÜLERİN YARDIMIYLA KURTARILDI

Yaralı kızı beklediği bölgede çamura saplanan ambulans, köylülerin uzun uğraşları sonucu saplandığı yerden çıkarıldı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Merve Kaya, Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Merve Kaya’nın amcası Muhtesim Kaya, yeğeninin sobanın üzerindeki çaydanlığı devirdiğini ve kaynar suyun üzerine döküldüğünü belirterek; “Elektrik gittiği için sobanın üzerindeki çaydanlığa çarparak üzerine sıcak su dökmüş. Biz de 2,5 saattir yoldayız. 5 kilometrelik yolu eşekle, kızakla, köylülerin yardımıyla imece usulüyle 2,5 saatte buraya vardık. Tipi ve fırtınadan dolayı çok zorluk çektik” dedi.

Beş kilometrelik yolu 2,5 saatte geldiklerini belirten Fesih Kaya ise, hastayı eşeğe bağladıkları kızakla ambulansa ulaştırdıklarını vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X