Esence’ye tatil köyü

Büyükşehir Belediyesi, Mudanya-Esence’de TRT’den aldığı 237 bin metrekarelik alana 400 bahçeli villanın yer alacağı bir tatil köyü hayata geçirmek için harekete geçti.

Esence’ye tatil köyü

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’ya bağlı Esence’deki TRT’den satın aldığı alana tatil köyü yapacak. 237 bin metrekarelik alanda bahçeli 400 villanın yer alacağı tatil köyünü hayata geçirmek için ilk adımı alanın 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nı ve 1/1000’lik uygulama imar planlarını Eylül ayı oturumunda meclisten geçirerek atan Büyükşehir, arsanın tapu işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte ihale hazırlıklarına başladı. Büyükşehir Belediyesi, arsa satışıyla bölgeden 50 milyon lirayı aşkın bir gelir bekliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, ihaleyi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle mi, yoksa direk arsa satışı şeklinde mi yapacağı henüz netlik  kazanmadı.

YÜKSEKLİK SERBEST…

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda; 1/25000 Ölçekli Mudanya Bölgesi (Mesudiye, Söğütpınar, Eğerce, Esence, Yalıçiftlik) Çevre Düzeni Planı’nda Askeri alanda kalan 1/5000 Ölçekli imar planlarının ise dışında kalan alanın Ticaret-Turizm-Konut Alanına alınmasına ilişkin 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oy çokluğu ile geçmişti. Plan değişikliğine göre; alanın emsali 0.90, yüksekliği ise serbest bırakılırken, zemin altı inşaat emsale dahil edilmedi. Toplam inşaat alanı yaklaşık 212 bin metrekarele olan Ticaret-Turizm-Konut alanında; otel, butik vb. konaklama üniteleri, kültür, eğitim, eğlence, ticaret, konut, ofis, vb. her türlü teknik ve sosyal altyapı alanları yer alacak. Planda ayrıca maksimum yükseklik belirtilen imar adalarında ‘kat adedi değiştirilmemek ve kendi hat yüksekliği içinde kullanılmak kaydıyla imar yüksekliği yüzde 15 oranında arttıralabilir’ ibaresi de yeraldı.

Projenin Bursa turizmine değer katacağının atını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Projeye Büyükşehir Belediyesi karar verecek. Burası yüksek kat olmayacak. İki katlı bahçeli 400 villanın yer alacağı bir tatil köyü planlıyoruz. Bu alanı TRT’den 8.5 milyon liraya aldık. Kar da Bursa’ya kalacak. 237 bin metrekarelik arsa boş duracağına bu bölgeye değer katacak bir proje hayata geçireceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X