Esenevler’e yeni yaşam alanı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus, Yiğitler, Teferrüç ve 152 Evler-Beyazıt mahalleleri proje alanlarındaki hak sahipleri ile yaptığı bilgilendirme toplantılarının ardından Esenevler Mahallesi’nde planlanan ‘Malhun Hatun’ proje a

Esenevler’e yeni yaşam alanı

9.49 hektar alanda inşası planlanan Esenevler Mahallesi ‘Malhun Hatun’ projesinin tamamlandığında bölgede yaşayan bin 898 kişinin modern ve güvenli konutlarda yaşayacağını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, projede 135 bin 935 metrekare konut alanı, 13 bin 181 metrekare ticaret alanı ve toplam bin 426 adet konut yer aldığını söyledi. Projede ayrıca sosyal donatı alanlarının ve ticaret yerlerinin bölgeye artı değer katacağını belirten Başkan Edebali, yeni bir yaşamı bölge sakinlerine sunacaklarını ifade etti.

Kentsel dönüşümü zorunlu kılan en önemli faktörün deprem gerçeği olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşüm parsel bazlı planlamalar yerine bölgesel planlamalar yapılarak başarıyla ulaşabilir. Dönüşüm sadece bir mahallede olmaz, çalışmaların ilçenin tümüne yayılması gerekir. Biz de göreve başladığımızda 3 bin 500 hektar imar alanına sahip Yıldırım’da bin 300 hektarlık alanın imar düzenini değiştirdik. Yaptığımız değişiklikler, toplumsal problemler ve yetersiz sosyal alanlar bizlere şehrimizi dönüştürmeyi zorunlu kılıyor. 

Türkiye nüfusunun yüzde 71’i deprem kuşağı üzerinde yaşıyor. Depremden sonra yapılması gereken acil müdahaleleri planlamak yerine, afet yaşanmadan can ve mal kayıplarının önüne nasıl geçebiliriz bunu tartışmamız gerekir. Bu kapsamda ilçemizi yeniden planlayarak imar etmemiz gerekir. Bunu da ancak ortak akılla hareket ederek gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X