Eşim ‘bırak’ dedi!

Serdar Kurtuluş, Almanya dönüşü, yaşadığı acı ve tatlı olayları OLAY Spor’a anlattı. ‘Arkadaşlarımın bana verdiği moralden güç alıyorum’ diyen Serdar: “Eşim, ‘Ben böyle bir sakatlık yaşasam futbolu bırakırım. Sen ne yapmayı düşünüyorsun?’ diye sordu, ‘Fut

Eşim ‘bırak’ dedi!

Bir futbolcunun en büyük kabusu sakatlıktır… Hele hele kırık ya da bağ kopması yaşayabilecekleri en büyük acıdır… Peki ya Serdar Kurtuluş için ne denmeli diye düşünüyorum… Adam belki yürümeyecekti… O kadar ağır bir sakatlık döneminde şuan… Almanya’nın Tübingen Üniversite Hastanesi’nde özel bir ekip tarafından yaklaşık 7 saat süren başarılı bir operasyonun ardından tedavisini sürdürüyordu… 1,5 ay sonra Bursa’ya döndü ve ayağının tozuyla yaşadıklarını OLAY Spor’a anlattı.

BENİ MOTİVE ETTİLER

Herşeye rağmen sükunetini koruyan ve ‘Futbolun içinde böyle şeyler var’ diyebilme olgunluğuna erişen Serdar Kurtuluş, ‘Benim yaşadığım sakatlığı futbol tarihinde örneği yok. Bu sakatlığı sadece kayakçılar, Amerikan futbolcuları ve trafik kazası yaşayanlarda oluyor. Kısmet bizim de başımıza geldi. Pozisyon olduğunda ayağımı gördüğümde futbolun benim için bittiği aklıma geldi. Hastanede yattığım dönemde ziyaretlerden inanın sakatlığımı unuttum. Çok güzel motive oldum’ dedi.

ÇOK KORKTUM

Tecrübeli oyuncu Almanya’da sürecini de şöyle anlattı: ‘Yolculuğum sıkıntılı geçti. Çünkü ayakta bağ yoktu. Sabiha Gökçen Havaalanı’na gittim. 3 koltuk aldık ayağımı uzatırım diye. Acil çıkış kapısına geldiği için uçağa almadılar. Oradan Atatürk Havaalanı’na gittik. 9 koltuk aldık. Sedyeyle uçağa götürdüler ve öyle yolculuk ettim. Açık söyleyeyim çok korktum, 3 saat bitmek bilmedi. Almanya’ya indik. Ambulans karşıladı. O da hava alanı çıkışında taksiye kadar bıraktı.’

UÇAKTA SEDYEDE YATTIM

‘Hastaneye taksiyle gittim. Hastaneye ulaştığımda ağlamaya başladım. Orada da çok ağladım. O gece yorgunluktan çok iyi bir uyku çektim. Yaklaşık 1,5 aydır da uyumuyorum desem yeri var. Çok kolay bir sakatlık değil. Allah kimseye göstermesin. Diziniz kitleniyor beklemeniz gerekiyor. Ne zaman adım atmaya başlayacağım o zaman güzel olacak. Orada ilk 15 gün fizyoterapist İlken ağabey benimle kaldı. Çok yardımcı oldu. O döndükten sonra çok sıkıntı çektim. Allah’tan gurbetçiler geldi ziyarete.’

KAFAYA KOYDUM

‘Yalnız bırakmadılar beni. Evlerine kadar misafir ettiler. Çok şükür şimdi Bursa’dayım ve ailemin yanındayım. Çocuklarım eşim beni özlemiş. Bende onları çok özledim. Eşim, sakatlıktan hemen sonra hastaneye geldiğinde -Ben böyle bir sakatlık yaşasam futbolu bırakırım. Sen ne yapmayı düşünüyorsun?- dedi. ‘Futbol oynayacağım’ cevabını verdim. Ben Bursaspor’a severek isteyerek hizmet etmeye geldim. İşimi yarım bırakmak istemiyorum. Bunu kafaya koydum. O formayı yeniden giymeyi dört gözle bekliyorum.’

Önce yürümem lazım

Ayağının üstüne basamayan ve koltuk değneğiyle hareket eden Serdar, ‘Yürüme ve koşmadan önce sinirin geri gelmesi önemli’ dedi.

Serdar Kurtuluş, Almanya’dan moralli döndüğünü ve sakatlığının iyiye doğru gittiğini söyledi. Tecrübeli oyuncu, ‘Şu an sinirlerde zedelenme olduğu için ayağımın belli bölümlerini hissetmiyorum. Bu sakatlık ayağımı kaybetmeye kadar gidebilirdi. Arka çaprazdan ameliyat oldum. Diz çıktığı için onardılar. 1,5 ay sonra kontrole gideceğim ve ön çaprazlardan ameliyat olacağım. Diz sakatlığında en önemlisi başparmağın oynaması lazım. Şuan benim oynamıyor. Benim için en sevindirici olan sinirin iyi olması. 7-8 ay sonra normale dönerim diye düşünüyorum’ dedi.

Bursa’ya severek geldim

Yürüyebilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu ifade eden Serdar, ‘Sinirin çalışması gerekiyor. Almanya’daki doktorum -genç olduğun için çabuk atlatabilirsin- dedi. Yürüme ve koşmadan önce sinirin düzelmesi önemli. Bursaspor’a gelirken çok heyecanlı bir şekilde severek geldim. Ligin 2. haftası serçe parmağım kırıldı. Bu beni 5 hafta geri götürdü. Osmanlıspor maçında oynadım. 4 haftalık periyotta iyi performans yakalamıştım. U21 maçında da bu talihsiz sakatlığı yaşadım. Artık olan oldu, kader böyleymiş’ diye konuştu.

İlk 5’in içinde oluruz

‘Zaman zaman kötü oynadığımızı kabul ediyorum ama tepkiler bizi çok etkiliyor’ diyen Serdar, destek istedi.

Serdar Kurtuluş, takımın taraftar desteğine her zamankinden daha fazşla ihtiyacı olduğunu vurguladı. Tepkilere çok üzüldüğünü belirten Serdar, şunları söyledi: ‘Bazı maçlar yendik ama futbol anlamında iyi performans gösteremedik. Ama bunlar futbolda var. Ligin ikinci maçında Başakşehir’e yenildik çok eleştiri aldık. Herkes yüklendi ama rakip en formda takımlardan biri. Kadroları oturmuş. Bizde kadro belli. Yavaş yavaş oturacak. Taraftar iyi şeyler görmek istiyor ama zamanla olacak. Başkanımız Ali Ay inanılmaz çalışıyor.’

KİMSE SORUN ÇIKARMIYOR

‘Geçtiğimiz dönemden kalan borçlar vardı. Yapılan transferler bonservisi elinde oyuncular alındı. Kulübün durumunu gelen oyuncularda biliyordu. Herkes çok iyi niyetli. Bu takımda kimse sesini çıkarmaz. Sorun yapmaz. Hocamız ve ekibi çok iyi. Ortada 27 puan alan bir takım var. Bana sorarsanız daha fazla da olabilirdi. 30’u geçerdik. Sezon başı hedefimiz ligi ilk 5.’de bitirmekti. Sezon sonu yine ilk 5’in içinde olacağımıza inanıyorum.’

Hafta sonunu iple çekiyordum

Almanya’da kaldığı süre içinde Bursaspor’un maçlarını kaçırmadığını belirten Serdar, ‘İnanın yalnızlık çok kötü bir şey. Bir odada tek başınızasınız. Kimsecikler yok. Bursaspor’un maçlarını izlemek için hafta sonunu iple çekiyordum. Hafta sonu bitmesin istiyordum. Allah’tan internet iyiydi. Antalyaspor maçında çok iyi oynadık. Gençlerbirliği maçında iyi oynamadık ama kazanabilirdik’ dedi.

Sahalar çok sert

Serdar, Bursaspor’da sakatlıkların saha zemininden kaynaklandığını söyledi. Tecrübeli oyuncu, ‘Özlüce’deki saha zeminleri çok sert. Ben geldiğimden beri söylüyorum. Adale sakatlıkları zeminden oluyor. Beşiktaş’ta mesela sırf adale sakatlığı oluyordu. Antrenman sahalarını bir değiştirdiler. Sakatlıklar bitti. Bence zemine dikkat etmek lazım. Beşiktaş’ta hibrit çimle birlikte işler düzeldi’ dedi.

Vakıfköy’de imkanlar çok

Serdar Kurtuluş, Bursaspor altyapısında inanılmaz imkanlar olduğunu vurguladı. Vakıfköy Tesisleri’nde altyapı oyuncuları için her şeyin düşünüldüğünü anlatan Serdar, ‘Ben Vakıfköy’de çalışırken bu kadar imkan yoktu. Şimdi herşey var. Benim oynadığım dönemde kalelere file almak için aramızda para toplardık. Ama benim dönemimde oynayanlar iyi yerlere geldiler. Futbolda doğru zamanda doğru yerde bulunmak önemli. İyi hocalarla çalıştım. İyi arkadaşlıklarım oldu. Yıllarca üst düzey oynayan oyuncular var şampiyonluk görmedi. Ama ben şampiyonluklar yaşadım’ dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X