Eşini öldürmekten aranan koca ölü bulundu

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde şiddet gördüğü gerekçesiyle sığındığı kadın sığınma evinden kaçarak eve dönen eşi Hacer Aladak’ı 3 gün önce öldürdüğü iddiasıyla aranan Musa Aladak, dün köy yakınlarında bir ağaçta asılı bulundu. Aladak’ın cesedi, otopsi ya

Eşini öldürmekten aranan koca ölü bulundu

Ergani’nin Çayırdere Köyü’nde şiddet gördüğü gerekçesiyle sığındığı kadın sığınma evinden kaçarak yeniden köydeki evine dönen 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Hacer Aladak, perşembe günü iddiaya göre eşi Hasan Aladak tarafından boğularak öldürüldü. Cinayet suçundan hakkında yakalama kararı çıkartılan Hasan Aladak, 2 gün sonra köy yakınlarında Yukarı Şeyhan Deresi’nde ağaca asılı bulundu. Aladak’ın cesedi önce Ergani Devlet Hastanesi’ne ardından otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavlığınca yapılan açıklamada, Hacer Aladak’ın ölümü ile ilgisi nedeniyle eşi Musa Aladak hakkında Nöbetçi Ergani Sulh Ceza Hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildiği, İlçe Jandarma ekiplerince yapılan arama ve yakalama faaliyetleri sonucunda, Aladak’ın cesedinin 23 Mayıs’ta bir ağaçta asılı bulunduğu belirtildi.

SIĞINMA EVİNDEN KAÇARAK EVİNE DÖNMÜŞTÜ

Ergani’ye bağlı Çayırdere Köyü’nde yaşayan 3 çocuk annesi Hacer Aladak, eşi Musa Aladak ile yaşadığı sorunlar ve eşinin kendisine şiddet uygulaması nedeniyle evi terk etmişti. Yetkililerin devreye girmesiyle 1 ay önce bir kadın sığınma evine yerleştirilen Hacer Aladak, sığınma evinden kaçarak evine dönmüştü. 21 Mayıs’ta eşi ile yeniden tartışan 3 çocuk annesi Hacer Aladak’ı eşi Musa Aladak elektrik kablosu ile boğarak öldürmüştü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X