Eski ABD Başkanı: Demokrasi öldü, şimdi oligarşi devri

ABD’nin 39. Başkanı Jimmy Carter, ülkede başkan adayı olmak isteyenlerin en az 200 milyon dolara sahip olması gerekliliğini eleştirerek, ABD’nin demokratik bir ülkeden oligarşiye evrildiğini söyledi.

Eski ABD Başkanı: Demokrasi öldü, şimdi oligarşi devri

ABD’li ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey’e röportaj veren Jimmy Carter, ülkede başkanlık seçimi yarışında mücadele eden her kişinin çok yüksek finansal birikime ihtiyaç duyması nedeniyle, bugün mevcut koşullarda başkanlığa adaylığını koyamayacağını ifade etti. 

Carter, ‘200-300 milyon doların ya da daha fazla paran yoksa,  Demokrat veya Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olmanın da bir yolu yok. Ben bunu yapamazdım’  dedi. Büyük paralar aktarılmasının seçim sürecini ve haliyle politikayı da etkilediğini vurgulayan Carter, ABD’nin politik sisteminin demokrasiden, iktidarın küçük ve zengin bir zümrenin elinde olduğu oligarşiye evrildiğini söyledi. Eski ABD Başkanı, “Demokrasi yerine, oligarşik bir ülke haline geldik ve bu Amerikan siyasi sisteminin ahlaki standartlarına zarar veren en kötü şey’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X