Eski Belçika Kralı sonunda kabul etti

Belçika gündemini yıllardır meşgul eden davanın ve DNA testinin ardından, eski Belçika Kralı İkinci Albert, Delphine Boel adlı sanatçının kızı olduğunu kabul etti.

Eski Belçika Kralı sonunda kabul etti

İkinci Albert’in avukatı, yayımladığı yazılı açıklamayla, mahkeme tarafından talep edilen DNA testinin sonuçlarını kamuya duyurdu.

Açıklamada, DNA testi sonuçlarının Boel’in eski Kral İkinci Albert’in kızı olduğunu ortaya koyduğu belirtilirken, ‘Kral İkinci Albert, Boel’in kızı olduğunu kabul ederek bu sancılı sürece bilinçli bir şekilde son vermek istiyor’ ifadeleri kullanıldı.

Brüksel İstinaf Mahkemesi, 2018 Kasım’da Boel’in iddiaları üzerine açtığı davada eski Kral İkinci Albert’in 3 ay içinde DNA testi yaptırmak zorunda olduğu kararına varmıştı.

Belçika’da yoğun olarak tartışılan konu, İkinci Albert’in eşi Kraliçe Paola’nın 1999’da yazdığı kitapta eşinin evlilik dışı bir çocuğu olduğunu iddia etmesiyle gündeme gelmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X