Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput adliyeye sevk edildi

Bursa’daki FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile işadamlarının bulunduğu 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput adliyeye sevk edildi

Bülent CİVANOĞLU

 

Bursa’daki 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile işadamlarının bulunduğu 19 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Harput ve diğer şüpheliler, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput Ankara’da, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Bursa’da gözaltına alınmıştı. Harput, elleri arkadan kelepçeli olarak Bursa’ya gönderilmişti.

Eski Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, geçen hafta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

“Hayır” adı altında toplanan paralar örgüte aktarıldı

 

(AA) Eski Vali Harput’la ilgili de yapılan ihbar, şikayet ve elde edilen bilgiler doğrultusunda başlatılan soruşturmada, il imamları ile görevi ortak yürütüp, bu kişilere bir nevi “eş valilik” gibi pozisyon verdiği, kurumlar ve özel şirketleri FETÖ’nün emrine atadığı iddiaları üzerinde durulduğu belirtildi.

 

FETÖ’nün, Bursa’daki tüm devlet kurumlarında etkinliğini artırıp, devletin tüm imkan ile yargı, polis ve vergi denetim gibi gücünün örgüte temsil edildiği, özel sektörde faaliyet gösteren şirket ve bu şirketlerin oluşturduğu birliklerin FETÖ’nün sürekli gelir kaynağı haline getirildiği, sivil toplum kuruluşlarının tamamının yönetimini, bu örgüte teslim etmek üzere devlet gücünün kullanıldığı ileri sürüldü.

 

Harput hakkında, il genelinde emniyet müdürü, hakim ya da savcı, vergi dairesi ve SGK yöneticisi ve çalışanlarının, “eş vali” ile belirlenen bir iş adamına gittiği, şahsa “aba altından sopa gösterip” bir anlamda ceza kesilerek para alındığı ve bunun da “hayır” adı altında toplanarak örgüte aktarıldığı iddialarıyla soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X