Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve işadamlarının bulunduğu 60 sanıktan tutuklu bulunan 35’i, haklarında açılan davanın ilk duruşması için adliyeye getiri

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput hakim karşısında

Alınan bilgiye göre, tutuklu bulundukları Kocaeli 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nden gece saatlerinde Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirilen Harput ve beraberindekiler, geniş güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

 

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşmasının 5 gün süreceği öğrenildi.

 

Yaklaşık 500 sayfalık iddianamede, Harput ve 50 kişi hakkında “silahlı örgüt kurma ve yönetme” suçundan 10 yıldan 15’er yıla, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a göre de 5 yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

Diğer 9 sanık hakkında ise “silahlı örgüte üye olma” ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un ilgili maddesine göre ayrı ayrı 5 yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X