Eski CIA Başkanından casusluk itirafı

Amerika Birleşik Devletleri’nde, eski CIA Başkanı David Petraeus, gizli bilgileri sızdırdığını itiraf ederek yargı sürecinden kurtuldu.

Eski CIA Başkanından casusluk itirafı

ABD’nin Irak ve Afganistan’daki birliklerinin komutanlığını yapan eski CIA Başkanı David Petraeus hakkında dava açılsaydı, 1 yıl hapise çarptırılması gündeme gelebilirdi.

2011’de CIA’in başına getirilen Petraeus, yaşadığı evlilik dışı ilişkinin kamuoyuna yansıması üzerine 2012 yılı kasım ayında görevinden istifa etmişti.

Soruşturma, Petraeus’un o dönem evlilik dışı ilişki yaşadığı gazeteci Paula Broadwell’in evinde ve bilgisayarında önemli sayıda gizli belgeye ulaşıldığını ortaya koymuştu.

Petraeus’un, biyografisini yazan Broadwell’e CIA’deki kendi e-posta hesabına giriş imkanı tanıdığı ve diğer gizli belgelere ulaşmasını sağladığı yönünde amerikan medyasında haberler çıkmıştı. 

Gizli bilgileri sızdırdığını itiraf ederek yargı sürecinden kurtuldu. Petraeus, Adalet Bakanlığı ile vardığı anlaşma sonucu 400 bin dolar ödeyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X