Eski CIA başkanının yargılanması gündemde

ABD’de savcılar, sevgilisiyle gizli bilgileri paylaştığı suçlamasıyla, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’nın eski başkanlarından David Petraeus hakkında dava açılması tavsiyesinde bulundu.

Eski CIA başkanının yargılanması gündemde

Emekli orgeneral Petraeus, sevgilisi Paula Broadwell ile ilişkisinin ortaya çıkmasının ardından 2012’de CIA başkanlığından istifa etmişti. Petraeus bu göreve getirilmeden önce Irak ve Afganistan’daki Amerikan güçlerinin komutanıydı. New York Times’a göre Adalet Bakanlığı’ndan bir yetkili, Petreaus’un başkanlığı sırasında, Broadwell’in CIA e-postaları ve diğer gizli bilgilere erişimine izin verip vermediğinin araştırıldığını açıkladı. 

Gazeteye göre Fedaral Soruşturma Bürosu FBI, Petreaus’un istifasından sonra Paula Broadwell’in bilgisayarında gizli belgeler buldu. FBI ve Adalet Bakanlığı’nının dava açılması tavsiyesinden sonra kararın Adalet Bakanı Eric Holder’a kaldığı belirtiliyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X