Eski Devlet Hastanesi binasının yıkımına başlandı

Bursa’nın ikinci büyük sağlık yatırımı olan 300 yataklı yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin hizmete başlamasının ardından atıl durumda kalan eski bina yıkılıyor.

Eski Devlet Hastanesi binasının yıkımına başlandı

1970’li yıllarda yapılan eski hastane binasının yıkımına başlandı. Yıkım çalışmalarını takip eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sadece yaparak değil, yıkarak da ilçemizi daha da yaşanılabilir hale getireceğiz. İlk bina yaklaşık 20 yıldır, ikinci bina da yaklaşık 26 yıldır İnegöl’ümüze hizmet ediyordu. Yıllarca 20 bin metrekarelik dar alanda, tabir yerindeyse labirent gibi binalarda hastanemiz hizmet veriyordu. İnegöl’e hiç yakışmıyordu. İlk etapta binaları yıkıyoruz. Buranın gerekli temizliğini ve düzenlemesini yapacağız. Halihazırda devam eden proje süreçlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile alakalı açıklama yapan Aktaş, “Burada yaklaşık 23 dönümlük bir alan var. Hemen yanı başında huzurevimiz var. Huzurevi ile ilgili bir protokol yaptık. Mehmet Göztepe ve ailesi huzurevimizi yapıyor. Açıkçası burada bir kentsel dönüşüm gerçekleşecek. KETEM’le alakalı burada bir konu var. Sağlık Bakanımız ile bu konuyu konuştuk. Bununla alakalı farklı alternatifler var, onları da paylaşacağız. Ön tarafta malum hizmet veren Verem Savaş Derneği var. İnsanların bir araya geldiği, toplandığı meydan ortaya çıktığı zaman, ne kadar güzel ve hayırlı bir iş yapıldığını hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X