Eski emniyet müdürünün 35 yıl hapsi isteniyor

Bursa’da eski bürokratların Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aralarında eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdü

Eski emniyet müdürünün 35 yıl hapsi isteniyor

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski bürokratlar hakkında hazırlanan 61 sayfalık iddianame geçtiğimiz günlerde Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Yapılan incelemenin ardından iddianame Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından esas alındı.

Tutuklu eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam, Faruk Öztürk, Yusuf Ziya Leventoğlu ile tutuksuz Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘örgüte finansman sağlamak’ suçundan 35’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gülen’in el yazısı iddianamede yer aldı

Eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’ya terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazıldığı iddia edilen not da iddianamede yer aldı.

Pusulada, “Ümidin emin temsilcilerinden aydınlık ruh, mübarek ve mümtaz kardeşim Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya oğlu beye en içten muhabbetlerimle… M. Fetullah Gülen” şeklinde ifadeler yer aldı. Konuyla alakalı nöbetçi sulh ceza hakimliğinde daha önce ifade veren Kahya, “Fetullah Gülen’in bana hitaben yazdığı bildirilen not hakkında bilgim yoktur. Bana kurulan bir komplonun bir parçası olduğunu düşünüyordum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Sanıkların bylock kullandığı ve Bank Asya’ya hesap açtıkları iddianamede yer aldı. Ayrıca sanıkların FETÖ/PDY terör örgütüne destek sağlamak için görevde oldukları dönemde iş adamlarına baskı yaparak himmet adı altında para topladıkları da iddia edildi. İddianamede FETÖ’nün kuruluşu ve maksatlarından da bahsedildi.

Yaklaşık 8 aydır tutuklu olan sanıklar önümüzdeki aylarda Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X