Eski Gazi Üniversitesi Rektörü tutuklandı

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden, eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Büyükberber’in de aralarında olduğu 7 kişi tutuklandı.

Eski Gazi Üniversitesi Rektörü tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden, eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklandı.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesi’ne getirilen 9 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulandı.

 

Şüphelilerden 7’si tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliklerine sevk edildi. Diğer 2 zanlı ise savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Nöbetçi mahkemeler, Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Genel Sekreter Muhammet Savaş Bayındır ve Personel Dairesi Başkanı Mehmet Saltan’ın da aralarında olduğu 7 kişinin tutuklanmasına hükmetti. Daha sonra bu kişiler, Sincan Cezaevi’ne götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X