Eski hastane aktif hale gelecek

Mudanya’da yaklaşık iki yıldır kapalı bulunan Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi’nin aktif hale getirilmesi için çalışmaların başladığı bildirildi.

Eski hastane aktif hale gelecek

ÖMER BİLİK

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’da bir dizi açılışı sırasında hizmete giren 112 Servis İstasyonu’nun açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, hastanenin yeniden hizmet verebilmesi için çalışmaların başladığı müjdesini verdi. 

Akan, ‘Mudanya Devlet Hastanesi eski binasını şu anda onarma ile ilgili süreci başlattık.Biz bu binaya birinci basamak sağlık hizmetleri, yani Aile Hekimliği hizmetleri, yaşam merkezi, 112 hizmetleri gibi birinci basamak hizmetlerini bir noktaya toplayacağız ve vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu o hizmetleri eski hastanemizde vatandaşlarımıza sağlamış olacağız’ dedi. 

9 SAĞLIK HİZMET İSTASYONU

İlçede bir dizi açılışı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de hedeflerinin sağlıklı bir toplumla, sağlıklı şehirleri oluşturmak olduğunu söyledi. 

Başkan Altepe, ‘Bugüne kadar 9 Sağlık Hizmetleri İstasyonu yaptık ancak bugün bunlardan birinin resmi açılışını yapabildik, ötekilerin resmi açılışlnı yapamadık açılış yapmaya zamanımız yok. Mudanya eski hastanesi konusunda üzerimize düşen görevi tabii ki yapacağız, 112 Acil istasyonumuz Mudanya’mıza insanımıza hayırlı olsun’ dedi. 

Ak Parti milletvekilleri İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti İl Başkan yardımcısı Asım Amil ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış törenlerinde önce BUSKİ’nin Mudanya Şubesi, ardından da  Mustafa Kemalpaşa Caddesi’ndeki AK Parti Seçim bürosu hizmet girerken,  daha sonra Altıntaş Mahallesi’nde eski  2bin 200 m2 okul alanında 500 m2 kullanım alanlı 2 katlı, içerisinde düğün salonu,sağlık istasyonu ve muhtarlığın temel atma töreni yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X