Eski karısına otoparkta kurşun yağdırdı!

İzmir’de eski kocası tarafından kurşun yağmuruna tutulan avukat ağır yaralandı.

Eski karısına otoparkta kurşun yağdırdı!

Edinilen bilgiye göre olay, öğle saatlerinde Karşıyaka Mavişehir Flamingo konutları önündeki otopark olarak kullanılan boş arsada meydana geldi. İşine gitmek için evinden çıkan avukat Jale Soydan’a (51), eski eşi Salih K. (64) arkasından yaklaşarak tabancayla kurşun yağdırdı. Jale Soydan kanlar içinde yere yığılırken, Salih K. iddiaya göre kardeşini arayarak eşini öldürdüğünü söyledi ve ardından da teslim oldu.

Olayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Jale Soydan’ı Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Jale Soydan, ameliyata alındı. Soydan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

İddiaya göre Salih K. ile avukat jale Soydan 1 yıl önce boşanmasına rağmen Salih. K.’nın eski eşini rahatsız ettiği öğrenildi. İzmir Barosu bünyesindeki İdealist Avukatlar Grubu üyesi olan ve son Baro seçimlerinde aktif görev alan Jale Soydan’ın silahlı saldırıya uğraması, meslektaşlarını da üzüntüye boğdu.

“ÇOK KAN KAYBETMİŞ AMA BİLİNCİ AÇIK”

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan da haberi alır almaz hastaneye giderek avukat Jale Soydan hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Aydın Özcan, “Duyar duymaz buraya geldik. Sağlık durumu ile ilgili bilgi almak için ameliyathaneye geçtik hala devam ediyor. Bize söylenen çok kan kaybetmiş ama hastaneye geldiğinde bilinci açıkmış. Bu yönden ümitliyiz. Umut ediyoruz ki herhangi bir hayati tehlike söz konusu olmasın ve hayata döndürülsün” dedi.

Başkan Aydın Özcan, Avukat Jale Soydan’In olay yerinde çok kan kaybettiği bilgisini de paylaştı.

“TEDBİRLERİN ALINMASI İÇİN GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Kadına yönelik şiddet konusunda Baro ve Kadın Hakları Merkezi olarak başarılı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Özcan, “Öyle oluyor ki gördüğünüz gibi bir meslektaşımız bile şiddete maruz kalabiliyor. Sanık şu an gözaltında bununla ilgili olarak avukat hakları merkezinden avukatlarımız görevlendirdik. Asayiş şubede sanığın ifadesi alınırken müşteki tarafında yanında baro olarak görevlendirilecekler. Meslektaşımızın başarılı bir ameliyatla aramıza dönmesini ümit ediyoruz” dedi.

Yasal olarak alınması gereken tedbirleri kadın hakları merkezi ve baro olarak sık sık dile getirdiklerini belirten Özcan, “Maalesef tam olarak uygulandığı söylenemez. Bu anlamda görevlileri ve mahkemeleri daha ciddi tedbirlerin alınması yönünde göreve davet ediyoruz. Ailelerin korunması noktasında tedbirlerin eksiksiz ve zamanında uygulanması önemli. Olay olduktan sonra tedbir alınması hiçbir işe yaramıyor” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X