Eski kömür ve maden sahaları ağaçlandırılıyor

Orhaneli’nde kömür çıkardığı maden sahaları Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hızla ağaçlandırılıyor.

Eski kömür ve maden sahaları ağaçlandırılıyor

OSMAN SAK

Kömür işletmeleri tarafından yıllardır kömür çıkarılan ormanlık alanlarda kömür rezervi biten maden sahaları dozerle rehabilitasyona ağaçlandırmaya uygun hale getirilerek Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim ediliyor. Dozerle gerekli hazırlıklar yapılarak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hızla ağaçlandırılıyor. 

BAŞARI YÜZDE 90

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer maden sahalarının ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2014 yılında 1 bin 550 dekar alanın karaçam, akasya, ceviz ve badem fidanları dikilmek suretiyle ağaçlandırıldığını söyledi. Ağaçlandırma çalışmalarında başarının yüzde 90 ve üzerinde olduğunu kaydeden Özer, 2015 yılı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında da 1 bin 750 dekar eski maden sahasının ağaçlandırılmak suretiyle eski haline getirileceğini bildirdi. Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü olarak 5 yıl içerisinde yaklaşık 10 bin dekar eski maden sahasının ağaçlandırılarak orman haline getirileceğini söyledi. 

KÖYLÜYE GELİR

Özer, eski maden sahalarının ağaçlandırılması ile hem atıl sahaların orman haline getirilerek hem olumsuz çevre görüntüsünün ortadan kaldırılacağını, hem de bu sahalara dikilen gelir getirici türler olan olan ceviz ve badem ağaçları ile orman köylüsüne gelir sağalanacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X