Eski mobilyalara hayat verecekler

Türkiye’nin ilk Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi’nde İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencilerine yönelik, ‘Eski Mobilya Teknikleri Kursu’ tamamlandı.

Eski mobilyalara hayat verecekler

SADULLAH ORGAN

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknikleri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon programında eğitim gören 16 öğrencinin katılımıyla 14 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında mobilya ustası Cemil Ustaer tarafından gerçekleştirilen kurs sona erdi. Son gün eğitimin ardından, kursiyer öğrencilere katılım belgeleri verildi. Yürütülen proje ile öğrencilere, özellikle mobilyacılıkta erken dönemde kullanılan tekniklerin öğretilmesiyle, mobilyacılığın geçmişle olan bağının yeni nesillere aktarılması amaçlandı.

1960’LI YILLARIN TEKNİĞİ

Kursta öğrenciler sehpa başlığının üzerinde elle zımpara yapma, sıcak tutkalın sulandırılmasıyla atılan dolgu, sıcak tutkal kullanımıyla sehpa yüzeyinin farklı kaplamalarla kaplanması ve sistire edilmesi, son olarak da doğal bir cilalama tekniği olan ve özellikle 1950-1960’lı yıllara damgasını vuran gomalak cila tekniğiyle parlatma işlemlerini gerçekleştirdiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X