Eski okullarda kalite artıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever işadamı Aykut Kaplanbaşoğlu tarafından Mithatpaşa Ortaokulu’na yaptırılan konferans salonu hizmete açıldı.

Eski okullarda kalite artıyor

Büyükşehir Belediyesi, bu dönem ise eğitim kurumlarında tam bir yenileme hamlesi başlattı.

Şehir merkezinde 50 – 60 yıl önce yapılan ve günümüzde artık ihtiyacı karşılamakta zorlanan okulların yenilenmesi için yoğun bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Ortaokulu’na konferans salonu kazandırılmasına da öncülük etti. Yeterli sosyal donatı alanı bulunmayan okula konferans salonu kazandırılması yönünde gelen talepler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bu konuda da hayırsever işadamı Aykut Kaplanbaşoğlu’nu devreye soktu. İşadamı Kaplanbaşoğlu tarafından yaptırılan ve torunu şehit Ufuk Kaplanbaşoğlu’nun adını taşıyan konferans salonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konuşmasına geleceği inşa edecek olan yeni nesilleri yetiştiren öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, en büyük sanatkarların öğretmenler olduğunu, çünkü onların eserinin insan olduğunu vurguladı. Ülke geleceğine yön verecek olan gençlerin daha eğitimli, donanımlı, birikimli, sağlıklı, sporcu ve idealist bireyler olması için eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altınızı çizen Başkan Altepe, “Merkezi hükümetimizin de yaptığı yatırımlarla ülke olarak eğitim seviyemiz Orta 2’ler seviyesine çıktı. Ancak gelişmiş ülkelerde ortalama Lise 2 düzeyinde. Bizim de kısa zamanda bu seviyelere ulaşmamız gerekli. Bunun için eskiden savurma harcamaları bütçede ilk sırada yer alırken, günümüzde ilk sırada eğitim var. Biz de Valilik, işadamlarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle birlikte eğitim alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. Yeni yapılan mahallelerde son derece modern okullar varken, merkezdeki okullar eski ve ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Bu okulların yenilenmesi için çalışmalarımızı başlattık. Bu okullardan da konferans salonu talebi geldi. Hayırsever işadamımız Aykut Kaplanbaşoğlu sağ olsun bizleri kırmadı güzel bir konferans salonunu okula kazandırdı. Kendisine buradan teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un da katıldığı törende konuşan Okul Müdürü Haydar Akın da hem Başkan Altepe’ye hem de hayırsever işadamı Kaplanbaşoğlu’na okula katkıları nedeniyle teşekkür edip, günün anısına birer plaket verdi.

Okula kazandırılan Ufuk Kaplanbaşoğlu konferans salonu, kesilen kurdelenin ardından hizmete açıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X