Eski otobüsler hattan çekiliyor

Toplu taşıma araçları yönetmeliği uyarınca 10 yaş üstü otobüslerin yenilenmesi için Özel Halk Otobüsçüleri Odası’na verilen ek sürenin dolmasının ardından Burulaş, hizmet bedeli karşılığı çalışan ve yenilenmeyen üç otobüsü hattan çekti. Yenilenmeyen otobü

Eski otobüsler hattan çekiliyor

Bursa’da yeni yollar, köprü ve kavşaklar ile raylı sistem yatırımları ile ulaşım meselesine köklü çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da toplu tayıma hizmeti veren araçlardaki kalite çıtasını yükseltmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler periyodik olarak yenilenerek yaş ortalaması 2’nin altına çekilirken, vatandaşların sık sık şikayetlerine konu olan özel halk otobüslerinin de yenilenmesi için süreç devam ediyor.

‘Bursa Büyükşehir Belediyesi Taksi Dolmuş Minibüs Servis Araçları ve Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nde; trafik tescil belgesindeki model yaşı itibariyle belirtilen yaş sınırlamasına uygun olmayan araçların yapılacak tebligatı takiben iki ay zarfında uygun hale getirilmemesi halinde konunun encümene havale edilmesi ve encümen kararının uygulanması ön görülüyor. Burulaş yönetmelik doğrultusunda 10 yaş üstü araçlarla ilgili çalışma başlatmıştı. Yönetmeliğe göre, süresi çok daha önce dolan araçların yenilenmesi için yapılan protokolde, Özel Halk Otobüsçüleri Odası 31 Aralık 2015 tarihine kadar araçların değiştirileceğini taahhüt etmişti. Özel halk otobüsçülerine 31 Ocak 2016 tarihine kadar bir ay daha ek mühlet verilmesine rağmen, bugüne kadar 355 otobüsün ancak 77 adedi yenilendi.

Özel Halk Otobüsçüleri Odası, verilen bu ek süreyi de yeterince değerlendirmezken, otobüs üreticisi firmalarla yaptıkları kesin anlaşmaları teslim etmeleri veya noterden taahhütname vermeleri gerektiği, aksi takdirde toplu taşıma haklarının iptal edilmek zorunda kalınacağı konusunda son kez uyarılar yapıldı.

Burulaş yetkilileri tarafından yapılan araştırmada, bayi stoklarında yeterli sayıda araç bulunduğu tespit edilirken, bütün oda üyesi esnaf da bu konuda kısa mesaj ile bilgilendirildi. Burulaş’tan yapılan açıklamada, ek süre ile ilgili verilen karara uygun olarak hizmet bedeli karşılığı çalışan özel halk otobüslerinden uygun olmayan üç tanesinin hattan çekildiği ve yerine Burulaş otobüsü ile hizmet verilmeye başlandığı belirtildi. Açıklamada; yenilenen halk ötobüsleri ile çalışılmaya devam edileceği, yenilenmeyenlerin ise Burulaş otobüsleri ile ikame edilerek hizmetin aksamasına fırsat verilmeyeceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X